Sufletul este un diamant neşlefuit iar faptele realizate în fiecare clipă ajută la atingerea acelui punct care oferă o valoare nepreţuită diamantului propriu.

joi, 9 septembrie 2010

Război sau pace?!

De-a lungul timpului s-au consumat multe acte de război în care unele dintre ele şi-au desemnat câştigătorul iar altele închieiate cu un simplu tratat care este doar de faţadă. Şi totuşi cei mai afectaţi în urma acestor acte de cruzime sunt tot oamenii de rând care îşi pierd copii, rude, prieteni în bătaia puştii totul din cauza unui singur om care nu ştie să ajungă la o cale de mijloc, om care se crede cel mai puternic om, numit conducător al ţării. poate că răboiul ar trebui să facă parte din lumea asta, dar care este scopul acestora? Ce avem de căştigat în urma lor? Probabil că sunt lucruri la care mulţi nu s-au gândit, precum, în loc de a se direcţiona fonduri pentru fabricarea de armament, acei bani pot fi folosiţi în educaţie, în sănătate, în dezvoltarea ţării, nu pentru hrănirea setei de violenţă sau de sânge a celor care considera că vecinii sunt inamici.
Dar totuşi lumea mare a uitat că şi ea a fost mică odată şi cum stătea şi înghiţea în sec atunci când era înjosit de altcineva mai mare. De aceea furia asta generează războaie dintr-o simplă neînţelegere. Şi cu atâta răutate există şi un lucru bun când vine vorba de armată, şi anume stagiul militar formează omul, educându-l în ordine şi disciplină, oferindu-i un statut de om în toată firea. Chiar dacă am văzut nenumărate filme cu şi despre război şi sunt împătimit al acestora, pot spune că sunt un adept al păcii care încearcă să găsească o cale favorabilă pentru cele două părti pentru a evita incidentele nedorite. Ce este de remarcat la soldatul care luptă pe front este faptul că este cel mai bine pregătit din punct de vedere fizic, psihic şi emoţional faţă de un spotiv de înaltă performanţă.
Proverbul zilei: ARMELE NU OMOARĂ OAMENI, OAMENII OMOARĂ OAMENI.

Un comentariu:

  1. wow...fix la 5:00 l-ai postat...ora perfecta de a declansa un raid d guerilla...blitzkrieg knd se ingana noaptea cu ziua...u'll take'm all by surprise;)f tari serialele d razboi...pacific, army of men:P

    RăspundețiȘtergere